Het Andere Wonen Schijndel Werk in uitvoering

Annemarie Looman, ondernemer en beheerder van zorgcomplex Het Andere Wonen: "De tuin is geheel naar tevredenheid ontworpen. Met alle deuren die uitkomen op de binnentuin zagen wij zelf niet hoe we die konden inrichten. Yrsa Tuinontwerp heeft een creatief ontwerp gemaakt, met voor bewoners herkenbare materialen. Een gezellige plek om elkaar te ontmoeten."

Bekijk hier een filmpje over de tuin en de wijze waarop het tuinontwerp tot stand is gekomen.

Terug »

tuinontwerp

tuinontwerp

Het Andere Wonen Schijndel Het ontwerp

Yrsa Tuinontwerp heeft de binnentuin ontworpen voor dit bijzondere appartementencomplex voor demente ouderen en hun partners. Zij kunnen daardoor samen blijven wonen.

Bewoners kunnen op het grote terras lekker koffie drinken, een rondje lopen door de tuin, op een bankje op het kleine terras uitrusten. Maar vooral valt er te genieten van de seizoenen. Een tuin met veel biodiversiteit.

Er komen verhoogde plantenbakken, waar bewoners samen met begeleiding plantjes kunnen zetten of verzorgen.


Terug »


Het Andere Wonen Schijndel Beplantingsplan

In deze tuin valt van alles te beleven voor de bewoners. Geurige bloemen met zachte kleuren, gespreide bloei van lente tot late herfst. Sierappels bloeien in het voorjaar en in het najaar is er de prachtige herfstkleur van de Amberboom. Herkenbare planten zoals Rhododendron en Hortensia's. Maar ook voldoende wintergroen en grassen voor structuur in de winter.

Terug »

tuinontwerp